Trygga besök under Covid-19

Håll avståndet

Välkommen till MVG! Vi har en genomtänkt blandning av butiker i 4 plan och vi finns mitt i Umeå centrum på Kungsgatan mellan Renmarkstorget och Rådhustorget. På nedre plan hittar man butiker som t ex Akademibokhandeln och Kjell&Co. På entréplan finns bl a McDonalds, mStore, Kicks, Apoteket och Coop. En trappa upp ligger bl a Gina Tricot, Tonka bistro café, Hemtex och Kappahl. I delen som sträcker sig ut mot Renmarkstorget finns t ex Smarteyes, Nollnitti och Wayne´s Coffee. Högst upp i huset huserar Clas Ohlson. En bra blandning av butiker för alla åldrar och alla intressen. Och tre trevliga caféer som serverar allt från frukost till lunch och fika.

På entréplan och en trappa upp finns toaletter och skötrum. På entréplan hittar man även en fotoautomat. En trappa ned finns bankomat. Vid varje entré och vid rulltrapporna finns digitala infoskyltar som berättar om var man hittar de olika butikerna.

Kort historik: Fastighetsbolaget Norrporten förvärvade Victoriagallerian 2003. Ombyggnationen för att skapa den nya gallerian, MVG, påbörjades i september 2005 och invigningen skedde i maj 2007. I september 2012 öppnades MVG upp mot Renmarkstorget med 5 butiker, ett café och en helt ny entré. Den delen ägs av fastighetsägaren Mofab. 2016 förvärvade Castellum Norrportens del av gallerian och 2017 förvärvade Diös Castellums del.

För info om tillgängliga lokaler etc, kontakta våra fastighetsägare. För info om aktiviteter, marknadsföring eller tillfälliga samarbeten på allmänna ytor i MVG, kontakta centrumledningen.